Regen en wind


De Windfinder geeft een straffe windkracht 4-5 uit het westen aan, maar het zou min of meer droog moeten blijven, dus maak ik mezelf wijs dat het een ideale ochtend is om stekkennis op te doen. Op mijn gemak maak ik mijn spullen gereed en rond half negen vaar ik op de Maasplas naar mijn eerste stek. Vorige week had ik hier twee mooie vissen en ondanks de wind is deze stek vrij aardig te bevissen. De dieptemeter laat veel vis zien op dieptes van 8 - 12 meter, maar op de ondiepe platen ziet het er maar doods uit. Doods is ook de actie. De eerste drift probeer ik tegen beter weten in om werpend vis aan de schubben te komen, maar het lijkt meer op roeren met een stok in het water dan dat er daadwerkelijk gevist wordt. Dan de drift maar terug maken en met een verticaalstok proberen een shad tegen de bodem aan te houden. Alle vis op de dieptemeter ten spijt, mijn shad wordt keihard genegeerd. Pas als ik op de 'dode' ondiepe plaat ben, volgt een enthousiaste aanbeet en blijkt een mini-snoekje zich aan mijn shad vergrepen te hebben. Mooi, dat wordt in ieder geval niet blanken vandaag.


Ik besluit mijn boot in de luwte van een landtong te leggen, zodat ik zowel de ondiepe plaat als een mooie diepe kuil (die volgens de dieptemeter afgeladen vol met vis ligt) kan gaan uitvissen.

Zodra de boot op elektronisch anker ligt, arriveert er een sleepboot die vrij pontificaal tegen me aan komt liggen en in de verte komt er een groot baggerschip aan dat blijkbaar 4 miljoen kilo zand op mijn stek moeten gaan dumpen. Dan maar een stukje verhuizen. Een eindje verder de plas op ligt ook een mooi plateau met een lekker steil talud erachter, alleen heeft de wind daar net iets meer vrij spel. Ik zet de MinnKota aan het werk en begin een kleine Fin-S met mij mee te slepen. Na een klein kwartiertje wordt de shad goed gegrepen en ik denk de haak ook goed te zetten. Even voel ik het zware bonken van een beste snoekbaars, maar dan is het tegenwicht weg. Gelijktijdig zie ik weer een sleepboot mijn kant op komen en ja hoor, nu is deze stek aan de beurt om van een nieuwe lading zand voorzien te worden. Dat gaat lekker. Ik steek de plas over en denk achter een stel baggerboten voldoende beschut te liggen om een vaargeultje uit te vissen. Eenmaal daar aangekomen blijkt er van het beschut liggen niet veel te komen. Ik probeer het wel even, maar door de golfslag is er niet lekker te vissen. Omdat er ook geen aanbeten komen probeer ik toch maar een wat rustigere plek op te zoeken. Er is wel een plekje achter een dijkje alleen is het er maar 5 meter diep en op die diepte lijkt er zich momenteel geen vis te bevinden; op dat mini-snoekje na dan. Dus toch maar proberen. Helaas blijkt de dieptemeter nu wel gelijk te hebben. Wat ik ook probeer, het blijft stil. Alleen de wind die wordt een beetje minder. Jammer genoeg krijg ik er veel meer regen voor terug. Als de wind vervolgens toch besluit om ook weer harder te gaan waaien en het blijft regenen en er geen enkele vis thuis geeft besluit ik naar huis te gaan. Het kan niet alle dagen feest zijn.


1 Ansicht0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com