Grand slam


Vandaag staat er een gewone sessie op het programma, na alle teleurstellende sessies van de afgelopen week. Ik mag als opstapper mee de Maas op. Het zou koud worden vanmorgen, maar als ik de auto sta in te laden lijkt dat goed mee te vallen. Als ik bij de Maas aankom zie ik dat het overduidelijk hoogwater is. Volgens mijn vismaat gaat dat de vangsten negatief beïnvloeden. Tja, och, veel slechter dan de laatste vier keer kan bijna niet, dus ik houd de moed erin. Het is heerlijk weer en Mike krijgt al vrij snel enkele aanbeten en vangt ook een mooie snoekbaars. Mijn shads worden echter geen blik waardig gekeurd. Wordt het weer zo'n dag. Vreemd is dat, als je vertrouwen eenmaal is aangetast lijkt het net of je er ook daadwerkelijk slechter van gaat vissen. Ik ga weer mijn hele assortiment shads af, wissel mijn verticaalstok af met mijn sleepstok en diagonaalstok (in alle mogelijke combinaties), maar niets werkt. Mike vangt weliswaar niets bij, maar krijgt wel de ene na de andere aanbeet.


Net voordat we een andere stek gaan opzoeken, krijg ik eindelijk een tikje op mijn verticaal hengel. Uitgerekend aan deze shad (de 35e die even onder water mag gaan kijken) zit geen staartdreg en ik sla dan ook een mooi gat in de lucht. <<zucht>>

Dan maar een andere stek proberen. Omdat shad nr. 35 (een nogal saaie grijswitte Fin-S) eindelijk de interesse van een vis had weten op te wekken, besluit ik daar mee door te vissen maar nu wel voorzien van een staartdreg. Ja, dat werkt een droge tik, ik zet goed de haak, voel weerstand en...... dan valt de weerstand weg. Toch gelost. Ik ga maar werpen. Ik gooi de shad ver in en haal deze slepend binnen. Tik, slaan..... hehe..... een baarsje. Ziet de dag er toch weer heel anders uit.

Omdat het verder stil blijft op deze stek en ook Mike geen aanbeten meer krijgt varen we verder. Ik ga opnieuw verticalen met de grijs/witte Finn-S en nu krijg ik een strakke aanbeet en een mooie dikke snoekbaars komt even binnenboord.

Een uurtje later op weer een andere stek schoffelt er overduidelijk een snoekje over dezelfde Finn-S. Kijk, dat is een grand slam, altijd leuk. De rest van de middag blijft het echter erg rustig. Ik vang er nog een snoekbaarsje bij en Mike een bijzonder mooie baars en dan houden we het voor gezien. Zeker geen superdag, maar gezien de rest van de week ben ik toch tevreden.

Ook een keer mee vissen op de Maas?

Boek hier nu je visdag!

#PerchHunter #baarsjager #snoek #snoekbaars #fins #baars

1 Ansicht0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com