zaterdag 29 april


Met de laatste twee sessies nog brandend op mijn netvlies (kou, regen, veel wind en twee keer 1 visje) vertrok ik vandaag zonder al te veel zelfvertrouwen. Alhoewel, het weer zag er al heel wat beter uit. Ik moest nog wel even krabben, maar het zonnetje scheen en, zoals voorspeld, was er geen wind te bekennen. Als de vis het af zou laten weten dan kon ik vandaag misschien ook mooi gebruiken om een paar driftjes in de fronttroller te programmeren voor als ik volgende week eerst met Dimitri en daarna met Ruud ga vissen.

Ik ben niet heel vroeg weg en dat is misschien maar goed ook, want ik zit net achter de grote drukte. Er staan een vijftiental trailers op de parkeerplaats en er zullen er nog wel bijkomen. Eerst maar eens kijken of ik op de stek kan beginnen die ik in gedachten had. Alle boten liggen goed verspreid over de plas en op de beginstek ligt niemand. Ik begin aan mijn drift en werp zorgvuldig zoveel mogelijk water uit.

Anderhalf uur later heb ik een shad verspeeld doordat ik, ondanks een onderlijn van bijna 2 meter, toch nog mijn hoofdlijn langs een steen wist te trekken en geen tikje gehad


Dan maar een route in de fronttroller zetten. Ik vaar om een ondiepte heen en zorg ervoor dat op het gehele traject de diepte onder de boot varieert van zo'n 4 - 12 meter. Kunnen we volgende week alle dieptes afvissen. Het water is nog steeds zo'n 10 graden Celsius en de vis zit nog steeds vrij diep zie ik op de dieptemeter; veel vis op zo'n 9-11 meter.

Als de router erin zit vaar ik terug naar het diepere gedeelte en ga daar maar eens verticalen. Tik! meteen een snoekbaarsje. Visje netjes terug en, pats!, weer een snoekbaarsje. Iets kleiner nog dan de eerste en hij is niet al te lang geleden goed te grazen genomen. Er zit een onsmakelijke wond bij zijn staart. Ik verticaal vrolijk verder en mag binnen een kwartier nog 3 vissen bijschrijven. Twee minisnoekbaarsjes en een prachtig donkergroen getekende baars van 43 cm.

De stek levert daarna nog twee snoekbaarzen op, maar daar heb ik aanzienlijk meer tijd voor nodig. Als er uiteindelijk helemaal geen aanbeten meer komen besluit ik het hier voor gezien te houden en vaar ik verder. Heerlijk zo, zonnetje, geen wind, paar visjes gevangen......

Aan de overkant van de plas probeer ik ook een mooi 'driftje' uit te zoeken, maar dat lukt niet erg. Ik ben niet erg geconcentreerd en al prutsend weet ik er toch nog een snoekbaarsje uit te slepen. Ik sta nu op 8 vissen....... het zou eigenlijk wel leuk zijn als ik weer eens een keer dubbel cijfers zou kunnen schrijven. Ik vaar naar de 'ingang' van de plas en ga boven op het talud liggen om van daaruit rondom de boot te vissen. Ik werp een aantal keer ver in en trek mijn shad langzaam over de bodem. Dan klapt er een zware vis op. Het is een harde beet en ik zet de haak met een stevige zwaai. Eerst komt de vis redelijk makkelijk mee.... heerlijk bonkend, maar als hij onder de boot zit wordt er ineens zwaarder verzet geleverd. Even later komt er dan toch een donkere schim naar boven en mag ik een dikke 73'er snoekbaars landen. Ik wil mijn fototoestel nog gereed maken, maar dan zie ik dat de shad zo diep genomen is dat het staartdregje een kieuwboog geraakt heeft en de vis bloedt. Ik besluit daarom maar niet te lang met de vis te gaan tobben en hem direct weer los te laten. Net geen 10 vissen, maar met een baars van 43 en een snoekbaars van 73 ben ik dik tevreden.

Ook een keer mee met PerchHunters? Klik onderaan de pagina op Nu Boeken!


0 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com