Roofvis sprokkelen


Zo goed als de maand mei verliep met 149 snoekbaarzen, 17 baarzen, 3 roofbleien en 2 snoeken (de vis sprong nog net niet zelf in de boot), zo moeizaam verloopt juni. Het is niet dat alle dagen slecht zijn, maar het houdt ook niet over.

Vooral de laatste twee weken moet er veel uren gemaakt worden om een vis te vangen, met bijvoorbeeld maar 1 visje op 6 uur vissen.....


Gelukkig werd ik uitgenodigd om eens een keer op een voor mij nieuw stuk van de Maas te gaan vissen. Vangstgarantie is er natuurlijk nooit, maar om in goed gezelschap nieuw viswater te verkennen is altijd leuk. De vangsten waren qua aantallen ook hier niet spectaculair, maar er kwamen, naast enkele ongenode gasten, een paar mooie vissen in de boot.

En terwijl ik op de Maas van het zonnetje genoot werd ik uitgenodigd om vrijdag mee naar het Volkerak te gaan. Er werd nogal wat wind voorspeld, maar hier lieten wij ons niet door uit het veld slaan; het zou toch wel gaan..... dachten we..... Nou daar klopte werkelijk helemaal niets van. Met 5-6 bft was er absoluut niet te vissen. Achteraf gezien is het eigenlijk nog een wonder dat we 2 snoeken in de boot wisten te toveren. Doordat vissen vrijwel onmogelijk was hadden we wel tijd om even de voortgang van de bouw van ons vissershuis te bekijken. En dat schiet al lekker op.

Vandaag was daarom het ideale moment om toch nog even wat visjes bij te vangen, hier op het kanaal.Dinsdag volgt er weer een nieuwe poging op groot water... stay tuned!


0 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com