Eindelijk, daar zijn ze weer!


Door het warme weer was het bikkelen de afgelopen periode. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor gisteren..... frisser, windje erbij, regen de voorbije dagen.

Om iets over half vijf komt Anelissa bij mij thuis aangereden. Vlug laden we haar spullen over en springen we in de auto om Ruud op te gaan pikken. Ruud heeft zoals altijd alles al klaar, dus we kunnen vlug verder en nog voor zeven uur ligt de boot in het water.


Er zal redelijk veel wind staan dus het Hollands Diep laten we vandaag links liggen. We schieten meteen de rivier op.

Enthousiast beginnen we te vissen, maar het houdt in eerste instantie nog niet echt over. Ruud mist een aanbeet en weet na een half uurtje toch het eerste visje te haken.


Deze vis kwam redelijk dicht langs de kant vandaan dus mijn volgende worp gaat ook in die richting. Onmiddellijk wordt mijn shad gegrepen en gemist, maar in de herkansing komt er toch een visje boven. Het eerste snoekbaarsje van de dag.

We denken de vis gevonden te hebben, maar het blijft weer stil. In hoog tempo wisselen we shads..... alle merken, kleuren en gewichten worden eraan geknoopt om na een drietal worpen weer terug in de tackle box te verdwijnen. Omdat die twee vissen die we gevangen hadden de shad nogal 'hoog' gegrepen hadden besluit ik de vis op half water te gaan zoeken. Ik had afgelopen zaterdag een gast, David Nieves Simon van Anzuelo Pesca op de boot die veel met crankbaits op blackbass vist in Spanje (voor geïnteresseerden, ik ben aan het kijken of ik in samenwerking met David black bass trips kan aanbieden aan mijn gasten). Ik heb zijn technieken eens goed bekeken en bedacht me dat het nu het moment was om het eens uit te proberen op onze baarzen aangezien mijn 'normale' tactiek toch niet werkte.

En het is meteen prijs, onmiddellijk duiken de baarzen op mijn plugjes.


Ook Anelissa haar montage wordt omgeknutseld en met succes, al na enkele worpen wordt ze beloond met een dikke baars.En omdat we nu allemaal officieel vis hebben gevangen is het tijd voor koffie, met gebak.


Na deze korte pauze vissen we verder. Er komen nog een paar baarzen op de crankbaits, maar als dat stil valt gaan Ruud en ik weer met shads aan de gang om te kijken of we nog snoekbaarzen kunnen verleiden.

De teller blijft lekker doorlopen, maar echt groot willen ze hier niet worden vandaag dus we besluiten toch te gaan verkassen.

We doen wat potentiële nieuwe stekken aan en gaan zelfs even trollen om te kijken of Anelissa zo misschien snel een baarsje kan haken. Er staat veel vis op de dieptemeter maar in eerste instantie hebben die geen interesse in het plugje wat wij voortslepen. Als we een veelbelovend kantje voor de tweede keer zijn langsgevaren en er bijna mee willen stoppen, laat Anelissa bijna de hengel uit haar handen vallen. De lijn giert van de slip af.... een vastloper? Heel even pak ik de hengel over, maar ik geef hem direct weer terug, want er zit overduidelijk vis aan de andere kant. Een ferme dril volgt en tijdens de dril opperen Ruud en ik dat het ook nog best eens een vals gehaakte brasem zou kunnen zijn...... wat ook het geval blijkt te zijn. Anelissa maalt er niet om en gaat evengoed vrolijk op de foto met de slijmjurk, maar het half uur daarna maakt ze duidelijk dat dat de eerste en laatste brasem was die in de boot komt. :)


Op de volgende stek volgen de snoekbaarsjes elkaar in rap tempo op. Niet groot, maar wel leuk om te vangen.


Ruud mummelt wat over 'kleine vis' en dat hij daar niet voor komt en net als de laatste keer toen hij zei dat hij eigenlijk onderhand wel eens een meerval wilde vangen, wordt zijn wens verhoord en knalt er een dikke vis op zijn shad.

De hengel gaat hoepelrond en de vis bokt stevig onder de boot. Als dat een snoekbaars is gaat hij ver over de 80. Alleen, die manier van kopschudden...... hadden we dat pas ook niet al gezien? Ja hoor, weer een meerval. Gelukkig iets kleiner zodat we niet de halve dag kwijt zijn aan het drillen, maar nog altijd een respectabel formaat.


Wat volgt zijn weer enkele snoekbaarzen.


En dan heeft Ruud weer prijs. Tijdens het binnendraaien knalt er vlak langs de boot een dikke roofblei van 70 cm op de shad. Een prachtvis, waar Anelissa ook graag mee poseert.

We vangen nog wat snoekbaarsjes, maar de beet gaat er een beetje uit. We zitten intussen op 25 vissen en eigenlijk willen we de 30 toch nog wel halen. Verkassen maar weer.

Het is even zoeken, maar dan komt er toch weer vis in de boot. Een paar leuke snoekbaarzen voor de foto en dan is het even tijd voor een korte break met jamon serrano.

Maar ook hier gaat de beet er na twee vissen uit dus we moeten verder als we die 30 nog willen halen. Terug naar de plek waar we vanmorgen begonnen zijn.

Weer crankbaits eraan en ja...... er komen weer baarzen in de boot.


Intussen zitten we op 29 stuks....... Ik doe er opnieuw een shad aan en kijk of er ook snoekbaars ligt. Ja hoor, bonk erop net onder het talud. Alleen zwemt het niet zoals een snoekbaars. En dat klopt, want de tweede roofblei is een feit. Opnieuw 70 cm.


Na de roofblei volgen er nog enkele baarzen. Er zitten ook een paar hele dikke bij, maar die presteren het natuurlijk om niet te blijven plakken.

Uiteindelijk stopt de dag bij 32 vissen en dat was alweer even geleden. HEERLIJK!#PredatorFishingguide #visgids #snoekbaars #baars #zander #perch #ThomPrüst

8 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com