Als de snoekbaars het laat afweten....

... hebben we gelukkig altijd nog de snoeken.

Uit de berichten van collega's maak ik op dat het de laatste weken kommer en kwel is, maar daar is bij mij op de boot eigenlijk geen sprake van. De laaste gidsdag (gisteren) was een erg taaie dag als gevolg van de mist waardoor we heel beperkt waren in de te bevissen stekken, maar dat leverde toch nog 9 vissen op. Niet super, maar ook niet dramatisch.

Vandaag gokken we er op dat de mist achterwege blijft en gaan Ruud en ik vol goede moed het water op. Het is nog donker dus we blijven even voor een krib liggen om daar wat vis te vangen op de livescope. Ruud heeft al vrij snel een snoekbaars te pakken en even later weet ik er ook een paar te haken (de zogenaamde kruimels).Aangezien het inmiddels licht is geworden en de actieve vissen 'op' lijken gaan we ons jachtgebied verleggen.

Net op dat moment, komt Dirk aangevaren om even bij te kletsen. Dirk is zich gaan specialiseren op de zeebaars maar is vandaag terug op het HD.


We zullen elkaar nog wel vaker tegenkomen vandaag en na mekaar succes gewenst te hebben, continueren we onze snoekbaarsjacht.

We doen een driftje onder de Moerdijkbrug door, maar die levert slechts een vis op. Een mooie dikke snoek werpt zich op Ruud zijn shad.


Dat is niet waar we voor kwamen, maar het is wel een mooie vis. We driften verder en opnieuw weet Ruud een snoekje te haken. Van snoekbaars is echter geen spoor te bekennen. Voordat we verder gaan doen we nog even een taludje waarvan ik heel stellig beweer dat we daar ook nog even een snoekje vanaf gaan halen.

En dat komt uit; ik krijg een aanbeet op mijn #savagegear #fattailminnow shad... alsof er een snoek van minimaal 1.20 meter aanhangt. Dat blijkt al tijdens de dril bij lange na niet het geval te zijn, maar de aanbeet was fenomenaal.Leuke vis, maar nu dan op naar de snoekbaars! We gaan naar Strijen Sas en daar komt dan de laatste snoekbaars van de dag in het net. Deze wilde dan nog wel bijten, maar de rest geeft gewoon niet thuis.


Een nieuw plan dan maar. Terug naar de Amer zodat Ruud op de #Livescope kan vissen en ik ga de kanten aangooien om te kijken of we daar een paar mooie dikke baarzen vandaag kunnen toveren.

De #cannibal shad gaat er aan en ik begin te smijten en Ruud gaat gebiologeerd naar zijn scherm zitten kijken. Bam! een minisnoekje werpt zich op mijn shad alsof hij al dagen niet gegeten heeft.


Èn niet veel later meldt de volgende zich; die had ook al zo'n reuzehonger!


Omdat het op de televisie akelig stil blijft begint Ruud ook maar de kanten aan te gooien. En met succes. Een enthousiast: ja ik heb een dikke baars! blijkt in het net opnieuw een snoekje te zijn.


En zo komen er nog een stel af. De baars laat het afweten en helaas sluiten we de dag af met een grote domper. Op een van de laatste worpen haak ik opnieuw een snoek. Op de vraag van Ruud: groot?, antwoord ik ontkennend maar naarmate de vis dichter bij de boot komt ontwikkelt er zich steeds meer massa onder water. Oei, dit is toch wel een goede vis. En dan knalt de vis er met een harde run vandoor en knapt mijn lijn.... slip te strak aangedraaid, terwijl ik die altijd vrij los heb staan. Moet gebeurd zijn bij het opspoelen van nieuwe lijnen waarbij ik wat met spoelen gewisseld heb. Dom, dom, dom.


Gelukkig krijg ik al vrij snel mijn revanche......

69 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com