Alternative Predator Tour 2020 - Dag 3

Realistisch gezien wordt het behouden van die 3e plek moeilijk. Op de snoek veel bijplussen lijkt ons last met 3 90+ vissen, onze snoekbaarzen zijn oké, maar niet geweldig en de baarzen zijn nog ronduit ondermaats. Die baarzen moeten allemaal naar ruim 40+, maar heel veel punten win je daar ook weer niet mee. Conclusie: voor een topnotering hebben we 70+ snoekbaarzen nodig.


We knallen het Hollands Diep op en gaan op jacht naar grote snoekbaarzen..... alhoewel..... we komen ook nog langs een baarsstek. Even een paar worpjes doen kan geen kwaad en Ruud heeft meteen prijs.

Deze 43'er kwam snel, maar was blijkbaar alleen want er komen geen aanbeten meer. Vlug door naar de snoekbaarzen. De livescope gaat uit en we speuren het water af op zoek naar symbolen. Het is een graad of zes, het regent pijpestelen en er is geen vis te bekennen.

Heel af en toe een symbool, een enkele stijger, maar dit wordt een moeilijk verhaal zo. Dan zie ik ineens iets oplichten onder mijn shad en ik voel geen enkele aanbeet, maar omdat ik mijn shad niet meer zie zet ik toch maar de haak. 'Oei, goeie vis Ruud'...... een stevige dril en dan schept Ruud vakkundig een mooie snoek. Net geen meter, maar met 98 cm opnieuw een geweldige competitie-vis.

Na deze mooie snoek krijgen we nieuwe moed, maar we krijgen de grote snoekbaarzen niet gevonden. Ik mis nog een aanbeet en dat was het. Hoewel we intussen een plaats of 2 gezakt zijn, zijn we niet onaardig bezig. Misschien dat een top 5 notering er toch nog inzit. We naderen intussen wel het middaguur en wij verkeren dan nog in de veronderstelling dat we vandaag maar tot 15:00 uur mogen vissen. We gaan de predator tour op dezelfde wijze afsluiten als de vorige dag. Ik ga op de baars en Ruud gaat proberen een grote snoekbaars uit het diepe te trekken.

En waar de aanbeten gisteren voortduren kwamen blijft het nu stil. Er is geen baars of snoekbaars te bekennen. We gaan het laatste uur in en dan beginnen de snoekbaarzen te bijten. Leuke vissen, maar allemaal niet groot genoeg. We vangen allebei een paar snoekbaarzen en dan laat ik die verder aan Ruud en concentreer ik me alleen nog maar op de baars. Er gebeurt niets. Tot ongeveer een kwartiertje voor tijd....... mijn aas wordt van de grond gelift en ik sla keihard. Meteen roep ik om het net, want dit is dan toch eindelijk de derde 40+ baars.En dan is het 15:00 uur #predatortour 2020 zit erop. Wel vreemd dat we geen pushbericht krijgen op de app dat de dag erop zit, maar als Ruud constateert dat hij geen foto's meer kan insturen wordt het tijd om de balans op te maken.


We zijn 4e geworden en daar zijn we maar wat trots op.We beginnen in te pakken, eten een broodje, drinken een kopje koffie en beginnen langzaam terug te varen. Het is al over 15:30 uur als we een push-bericht van de organisatie krijgen: 'keep on hammering'...... dat is vreemd; zou het toch tot 16:00 uur duren?

Voor de zekerheid stuur ik toch nog even een appje naar de organisatie en tot onze grote schrik blijken we vandaag dus inderdaad gewoon tot 16:00 uur te vissen. Die hadden we even gemist. Als een gek knallen we terug naar de stek.... het zal toch niet dat we nu onze 4e plaats kwijtspelen?

We hebben nog 18 minuten en zetten vol in op de snoekbaars die nu echt helemaal los is. Elke worp levert vis op en er komt zelfs nog een upgrade in de boot.


Toch nog ca. 3 cm erbij. En nu we toch bezig zijn kunnen we ook nog een paar double hookups scoren (krijgen we alleen geen punten voor, jammer)


De laatste anderhalve minuut gaat in en ik haak een vis..... die stevig weerwerk biedt. Misschien nog een upgrade. Ik begin de vis als een dolle naar boven te pompen want hij moet nog op de plank en de foto moet voor 16:00 uur weg, maar de vis lost het eventuele probleem zelf al op door te lossen. En dan zit het er echt op. De Alternative Predator Tour 2020 zit erop. En gelukkig zijn we nog steeds vierde!

Nooit gedacht dat we echt in de top mee zouden kunnen doen en supertrots op onze vierde plek.
Er was met deze Predator Tour alleen maar eer te verdienen dus daarom was de verrassing des te leuker toen gisteravond bleek dat we zelfs nog een echte prijs gewonnen hebben.


Beste Thom,

Gefeliciteerd met jullie vierde prijs.... mooie prestatie!

Jullie hebben een lang weekend gewonnen bij onze sponsor Vishotel Friesland.

https://demariahoeve.nl/visarrangementen/

Met vriendelijke groet,

Evert Oostdam

53 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com