Baarzen bonanza

Ruud krijg ik niet twee dagen achter elkaar op de boot mee (wat op zich wel begrijpelijk is aangezien hij nog maar net vader geworden is), dus dan ga ik maar alleen. Eén klant zat de avond ervoor nog wel enorm te twijfelen of hij mee zou gaan, maar heeft daar uiteindelijk van afgezien, achteraf tot zijn grote spijt....

Zelfde condities andere visdag

Het is nog voor zevenen als ik de haven uitvaar en de zon opkomt boven de rivier. Een magisch moment altijd.Ik ga me vandaag richten op baars, maar eerst ga ik mijn dieptemeter eens goed instellen. Het ding zit er alweer anderhalf jaar op maar ik heb eigenlijk nooit de tijd genomen om het scherm goed in te richten met alle gegevens die ik wel en ook niet wil zien. Het eerste half uur gaat dan ook op aan een hoop gepruts.

En als ik dan eindelijk begin te werpen blijft het eerst nog even stil. Langzaam beweeg ik rond op de stek en dan begint het te lopen. De eerste vissen zijn bepaald nog geen monsters.


Maar binnen tien minuten haak ik de eerste goede vis van de dag. Net geen 45 cm op het meetlint.Snel vis ik een achttal vissen bij elkaar en daarna begint het grote missen.Ik krijg beet op beet, maar mis alles. In dit tempo ga ik ook nooit genoeg wormen bij me hebben. Ik begin de wormen in tweeën te knippen en al snel in drieën, maar het maakt niets uit. De baarzen blijven bijten en ik blijf ze missen. Elke worp levert een kaalgevreten haak op. En het zijn geen miniatuurvissen, want af en toe haak ik er een paar seconden eentje en dan zit er toch voldoende gewicht achter.


Boem! een knalharde beet van een vis die nu wel blijft zitten. De volgende dikke 40'er geeft alles en het is werkelijk een beauty.Na de tiende vis vallen de aanbeten weg en vervolg ik mijn weg. Ik doe dezelfde stekken aan als de dag ervoor, maar de snoekbaars en snoek laat zich vandaag een stuk moeilijker verleiden. De snoeken geven de hele dag zelfs geen teken van leven, maar met af en toe een baars en een verdwaalde snoekbaars is het toch lekker vissen


Een ree bekijkt van een afstandje hoe ik een snoekbaarsje vang en twee vissen verspeel.

Het is bijna middag en de teller staat op 17 baarzen en 2 snoekbaarzen en ik ben zeer tevreden. Wel jammer dat de beet er intussen helemaal uit is. Ik vaar wat rond, doe mijn uiterste best, maar er gebeurt niets meer.


Toch wel apart, de condities lijken exact gelijk aan de dag ervoor, maar de vis reageert totaal anders. Ik ga het ook over een andere boeg gooien en besluit een kijkje bij de Moerdijk te gaan nemen. Alleen is het hier een drukte van belang. Maar liefst vijf boten liggen op of rond de stekken die ik wilde gaan bevissen. Geen idee of iedereen daar goed aan het vangen is, maar ik wil er in ieder geval niet tussen gaan liggen. Doorvaren dus, het Hollands Diep op. Ik zoek een stenen randje op en begin dit aan te werpen. Ik heb de ankerknop van de Minn Kota blijkbaar niet goed ingedrukt want mijn boot is afgedrift naar een dieper stukje als ik een knalharde aanbeet mis. De worm hangt er nog half aan dus ik gooi direct opnieuw in. Bam, en hangen!

Weer een 45+ vis in de boot. Heerlijk.


De vis terug, nog een keer gooien en direct weer beet en mis...... Er liggen er nog. Na een paar worpen is het dan ook opnieuw raak. Niet zo groot als de vorige, maar weer over de 40.


Na de tweede baars houdt het helaas op op deze stek. Ik probeer het nog even, maar dan vaar ik door op zoek naar snoekbaars. Die wil ik er eigenlijk nog een paar bijvangen.


Als mijn snoekbaarshonger gestild is is het bijna 16:00 uur. De laatste anderhalf uur ga ik kijken of ik nog een paar baarzen kan scoren.

De eerste baars die zich in de worm verslikt is niet moeders mooiste, maar wel weer van een heel behoorlijk formaat met net geen 45 cm.
En nu zit de beet er weer goed in, want zo om de tien/ vijftien minuten mag ik een vis drillen. Prachtig zoals die baarzen van rond de 35 cm tekeer gaan. Heerlijke sport.

Het duurt een uurtje, maar dan knalt er opnieuw een grotere vis op de haak. Alhoewel, knallen...... een drietal aanbeten waarbij hij pas op de laatste beet blijft haken.Dit lijkt de laatste vis van vandaag te zijn. Ik heb 25 baarzen en 6 snoekbaarzen gevangen en dat is domweg fantastisch. Ik gooi nog wat rond, maar ze zijn op. Of..... misschien..... ik gooi nog één keer, hard, ver, ik draai in: één keer, twee keer, pok. Ja hoor, de afsluiter van de dag, weer een beauty.Informeer voor jouw baarzenjacht naar de mogelijkheden via info@lurefishingguide.com

19 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com