Bam!Bam!Bam! Baarzenbal

Aktualisiert: 17. Apr 2020

We liggen nog maar net op het water of Ruud heeft de eerste baars van de dag al binnen.

Het waait best stevig en het is niet al te makkelijk om gecontroleerd te vissen, maar dat lijkt dus geen probleem te worden.

Alhoewel... het duurt toch nog een uur voordat ik onze tweede vis weet te haken. Een prachtige snoekbaars, dat wel.


En toch, het houdt niet over.... er komen een paar kleine visjes aan boord, maar daar hebben we wel bijna twee en een half uur voor nodig...... dat gaat een taaie dag worden zo.

Maar gelukkig besluit Ruud het eens over een andere boeg te gooien. We zitten de hele tijd de stroomnaden af te vissen op zoek naar snoekbaars, maar Ruud begint een ondiepe plaat af te werpen en ramt er in 10 minuten tijd 3 knappe baarzen vanaf. Telkens nadat ik een vis geschept en gefotografeerd heb en mijn worp wil gaan binnenvissen, hoor ik: VIS!


Dat soort bakken wil ik eigenlijk ook wel vangen; dus op aanwijzen van Ruud gooi ik dezelfde plaat aan. Even rolt mijn aas over de harde mosselbanken en dan wordt het al opgezogen.

Een dikke baars verzet zich hevig en blijf goed diep zwemmen. Nu mag Ruud met het schepnet komen om een mooie 48'er te landen.


En op de volgende worp heb ik meteen weer prijs. "Ik ga een double hook up doen", kondigt Ruud aan en zijn woorden zijn nog niet koud of hij heeft er ook een baars aanzitten. Wat een feest, we kunnen nog een baars van 47 en een van 43 bijschrijven.


Na deze mooi dubbel komen er nog twee kleintjes af...... van allebei 40 (ja, je raakt snel verwend als je een paar mooie vissen vangt) en dan zijn ze op. Althans, ze houden het even voor gezien. Tijd om een ander stekkie te zoeken.


We vinden vrij snel vis op de livescope, maar ze doen eigenlijk weer hetzelfde als 's ochtends...... kijken, kijken, maar niet vreten. Ruud weet af en toe een visje te verschalken en twee en een half uur na mijn laatste baars weet ik ook weer eens een snoekbaars tot bijten te verleiden. En dan..... zomaar omdat ik me verveel, ga ik maar wat in het rond werpen. Daardoor vissen we net iets sneller en dat hadden we blijkbaar eerder moeten doen. Goed, het zijn allemaal niet de grootste vissen, maar ik kan zeer regelmatig een visje op de klikker bijtellen. (Ruud vangt tussendoor nog even een bak van een blankvoorn van 41 cm!) Echter, ook de klikker met missers blijft stevig doortikken. De vangers liggen voor op de missers, maar met moeite. Af en toe wordt de marge zes, maar meestal liggen we 2 of 3 vangers voor.


Maar terwijl de dag vordert beginnen we de marge uit te bouwen, we staan intussen op 39 vissen (en visjes) en 31 missers.


De vis blijft bijten, maar de tijd begint te dringen. We moeten zo langzamerhand naar huis, maar willen nog een keer de ondiepe plaat van de ochtend proberen. Zouden ze er nog liggen? Dat antwoord komt razendsnel: Ruud heeft meteen een dikke vis eraan en voordat ik binnen kan halen om het schepnet tevoorschijn te halen is ook mijn aas al gegrepen. Opnieuw twee prachtvissen.


En weer door.... inwerpen... aas rolt met de stroming mee over de bodem: BAM!

De volgende kneiter van net geen 49 cm mag op de foto.En weer door...... een paar slagen aan mijn molen en BAM.... weer een 'kleintje' van 'slechts' 43 cm of zo. Wel een mooi vol gedrongen en puntgaaf exemplaar.


De volgende 10 minuten leveren nog twee kleinere baarzen op en dan moeten we onderhand echt gaan.


Nog één worpje..... en echt waar: opnieuw knalt er een dikke vis bij Ruud op. Ik wil mijn hengel in de steun leggen om het schepnet te gaan pakken en voel ineens dat ik eerst een andere taak moet gaan verrichten. Opnieuw een double hookup!. Ik mag met beide vissen op de foto, maar de grootste (die Ruud gevangen heeft) vind ik dat ook nog even met de trotse vanger op de foto moet. Een prachtexemplaar om een absolute topdag mee af te sluiten.Aan het eind blijken we toch 'dik' gewonnen te hebben. We hebben 54 vissen kunnen vangen en hebben er 35 gemist.

NB: alle vis uit deze blos is gevangen op de worm.
63 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com