Blijven gooien

Matthijs en Arjan zijn van de zomer op snoekbaars komen vissen (en behoorlijk succesvol ook), maar voor vandaag staat de snoek op het verlanglijstje. Voor Arjan zou het meteen zijn eerste snoek ooit zijn en normaal gesproken moet dat ook wel lukken.

De eerste uren gaan echter nog zonder vis voorbij. De afgelopen weken ligt de vis ver de Biesbosch in, op het ondiepe en daar lijkt het vandaag weer op. Althans, op het eerste stuk wat we trollend afleggen gebeurt er niets. Pas als we een rietkraag aan gaan werpen weet Matthijs een eerste vis te verzilveren. Zodra de #herringshad van #savagegear het water raakt klapt de snoek erop...... er zal misschien 50 cm water gestaan hebben.


Ook Arjan knoopt er een Herringshad aan en beiden krijgen ze aanbeten, maar de vissen willen niet blijven zitten... ondanks de soms keiharde aanbeten.

Ik steek een klein kanaaltje over en zeg dat de heren in een klein kommetje moeten gooien. Vrijwel direct haakt Matthijs opnieuw een snoek.


Er ligt er nog één klaar, die een uitval naar mijn kunstaas doet en er vervolgens nog een keer achteraan zwemt, maar helaas wil deze vis ons geen herkansing gunnen vandaag.


We krijgen actie, maar omdat het nog niet overhoudt gaan we een stukje trollen waarbij de shads geruild worden voor kleine plugjes. Ook op de plugjes komen aanbeten, maar het duurt bijna een uur voordat er bij mij eindelijk één blijft plakken. Ik duw Arjan mijn hengel in zijn handen zodat hij de vis kan drillen.Altijd leuk natuurlijk om een vis te drillen, maar Arjan wil natuurlijk zelf een snoek haken. Gelukkig lukt dat vrij kort daarna ook. Het is een mini, maar wel een snoek!


Hierna is het weer de beurt aan Matthijs om een paar vissen te haken, waar de vissen bij Arjan en bij mij niet willen blijven zitten.Het is inmiddels al drie uur geweest en de wind is flink aangetrokken. We willen nog even gooien op de stek waar Matthijs s ochtends begon met vis te vangen en waar we ook een aantal aanbeten niet wisten te verzilveren. De herringshads gaan er terug aan en dat blijkt opnieuw de juiste keuze te zijn, want voor beiden blijkt er nog een 'afsluitings-snoek' in te zitten.
Uiteindelijk sluiten we af met 10 vissen, 9 snoeken en 1 snoekbaars. Het was weer eens zo'n dag waarbij de missers en lossers duidelijk in de meerderheid waren ten opzichte van de plakkers. Gelukkig mag dat de pret niet drukken en hebben we opnieuw een fijne visdag beleefd.

Het beste aas van de dag? De #herringshad, te koop bij Lured Tackle Shop

10 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com