Dagje Biesbosch

Of ik nog een gaatje heb de komende week, vraagt Ruud en dus gaan wij dinsdag het water op. Er wordt weer eens veel wind voorspeld dus we maken het ons niet te moeilijk. Zware stokken in de boot en de Biesbosch in om snoek te gaan belagen.

We hebben ons mooie nieuwe warmtepakken van #Savagegear aan, met dank aan Lured (www.lured.be) en na een vlugge oversteek van de rivier beginnen we met het uitwerpen van een plateau'tje. Het duurt een dik uur, een kop koffie en een appelflap als een snel geviste Herringshad hard gegrepen wordt.


Geen monster, maar een leuke vis om de dag mee af te trappen. We laten ons verder de Biesbosch inzakken en speuren wat kuiltjes met de livescope af op zoek naar aasvis. Helaas blijft onze speurtocht zonder succes, dus gaan we maar weer een ander plateau afwerpen.


Hier bevindt zich duidelijk meer vis wat zich in eerste instantie vertaalt in een aantal missers voor Ruud. De eerste drie missers wijdt hij nog aan zichzelf door niet of veel te laat aan te slaan, maar ook de vierde, keihard aangeslagen, aanbeet wordt gemist. Pas als ik mijn recent tot spin-goby omgeknutselde gobyshad eraan heb geknoopt weet ook ik weer een aanbeet te krijgen die gelukkig wel blijft plakken.


We doen de drift nog een keer terug, maar we krijgen nu minder aanbeten en ook blijven de haken akelig leeg.


Als de wind begint aan te trekken gaan wij op zoek naar een plekje in de luwte en na een kopje soep en een paar broodjes zetten we ons weer aan het werk.

Even lijkt Ruud door te gaan met waar hij gebleven was, vis missen, totdat we er eindelijk gelukkig eentje kunnen landen.


We blijken op een plekje gearriveerd te zijn waar meerdere vissen (visjes) bij elkaar liggen, want Ruud krijgt aanbeten en bij mij komen er een paar kleine rakkers achter mijn spin-herring (want die heb ik ook) aangezwommen. Als er dan ook nog daadwerkelijk eentje bijt, kan ik snoekje nummer 4 in de boot brengen.


Ruud is naar eigen zeggen maar wat blij dat hij niet met dergelijk kruimelwerk op de foto hoeft.........


Wat echt opvalt is dat ik nauwelijks aanbeten krijg, maar die paar die ik krijg kan ik dan gelukkig wel meestal landen. Alleen, dat formaat he...... Zelfs als je ze bijna door het fototoestel heen duwt willen ze maar niet groot worden.


En dan is het weer de beurt aan Ruud en nu blijkt dat hij duidelijk voor zijn beurt heeft gesproken met zijn opmerkingen over kruimelwerk. Een visje, nauwelijks groter dan de jerkbait heeft zich vol overgave op het kunstaas gestort. Eerst denk ik nog dat Ruud de aanbeet gemist heeft omdat zijn hengel niet doorbuigt bij de dril, maar als het hummeltje bij de boot is is wel duidelijk waarom.


Gelukkig blijkt even later dat ook zijn iets (niet veel) grotere broer genegen is om zich een keer op de jerkbait te storten.


Na dit visjes valt het stil. We doen nog verschillende andere plekken aan, maar vinden geen vis meer. Het laatste uurtje besteden we aan het nogmaals uitvissen van de 'kruimel'- stek en daar komt dan eindelijk met 86 cm nog een acceptabele vis vanaf. Als ook deze weer rondzwemt pakken we onze spullen in en varen terug. We hebben lekker gevist, veel aanbeten gehad (ruim over de twintig ), maar helaas maar 8 visjes kunnen laden. Het kan niet altijd feest zijn.
93 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com