Dikke vissen vangen met de maten

Bijna de laatste dag van het jaar. Ik sta om half vijf op en er staat al een videobericht op de groepsapp. Dimitri blijkt al een half uur latjes en deuren aan het schilderen te zijn???!!! Dat is nog eens jezelf voorbereiden om een dagje te gaan vissen.

Om half zes staat Dimi echter, vrij van verf, bij mij voor de deur en kunnen we op pad om Ruud op te pikken. Het plan was om op het Haringvliet te gaan vissen, maar als ook Ruud en de auto zit en de plannen nog eens doorgesproken heeft het Haringvliet alweer afgedaan.... we zijn Eindhoven nog niet eens uit.....


Na het ophalen van de boot, ons dik aankleden en de boot te water laten vliegen we het Hollands Diep op.


We gaan het ons niet te moeilijk maken vandaag dus we gaan eerst maar eens verticalen bij de Moerdijk. Kijken of de vis daar wakker is.

En dat blijkt zo te zijn. Ruud kan al snel de eerste vis landen.


De zuidenwind helpt niet echt bij het heen en weer sturen langs het talud, maar het lukt toch om regelmatig vis te vangen. Het is alleen wel koud, mijn vingers vriezen er zowat af. Ongelofelijk hoe Ruud en Dimitri het beiden zonder handschoenen weten te rooien.

Als Ruud weer een vis gehaakt heeft, en Dimi klaar staat met het schepnet, vis ik nog even door om te kijken of we een mooie double hook up op de foto kunnen zetten. De vis is best wel los, dus.....


Verticalen is leuk natuurlijk, zeker als er vis in de boot komt, maar ja er gaat toch niets boven werpen. Dimitri knoopt een kreeftje op een CR montage en gaat proberen een baars van het ondiepe af te plukken.

Dat lijkt ook al heel snel te lukken, alleen is de baars een snoek :)


Oei, vergeten reclame te maken voor Koen...... Snel nog een ander visje vangen, omkleden en dan goed op de foto #LuredTackleShopNa nog een paar snoekbaarzen en snoeken sluiten we de ochtend bij de Moerdijk af en gaan we het een eindje verder op het Hollands Diep proberen.
Op de nieuwe stek is het een drukte van belang op de livescope. Vis in overvloed, maar ze staan wel enorm geconcentreerd tegen de rand van het talud aan. Bij de eerste drift lukt het me niet om de boot goed langs de rand te sturen en we krijgen ook geen aanbeten.

Even overleggen we of we al door willen varen naar een andere stek, maar er staat zoveel vis dat we het nog een keer gaan proberen. En dat is maar goed ook, Dimi mist eerst nog een vis, maar bij de volgende aanbeet is het raak. En nu probeert Ruud er nog gauw eentje bij te scoren....


En dat lukt!


En dat de koek hier nog niet op is blijkt als Ruud 10 minuten later nog een mooie vis van de grond weet te trekken; precies 80 cm.


Na deze prachtige vis oppert Dimitri om een ondiep stuk uit te gaan gooien waar hij 6 (!!!!) jaar geleden dikke baarzen gevangen heeft. Die moeten er ongetwijfeld nog liggen.

En, geloof het of niet, ze liggen er nog. Een baars die toen nog 36 cm was is intussen uitgegroeid naar 45 cm volgens Dimi en Ruud, maar het was op zijn Perch Pro's gemeten dus net 44 is waarschijnlijker. Niettemin een echte kneiter.


En dat Dimitri toch wel gelijk had dat het een goede stek is bewijst hij door binnen het kwartier nog een volgens hem kleine baars binnen te takelen.

43 cm is bij Dimitri kleine baars.....


De middag vordert met al die vis intussen gestaag en het wordt ook alweer vroeg donker, en we moeten nog eten!

Dimitri gaat voor ons aan het bakken. Heerlijke Mexicano's en viandel die we verzuipen in een mengsel van mayo, curry en mosterd. Een ware traktatie.


De laatste anderhalf uur levert weinig meer op. Nog een paar visjes, maar niet meer zoals in de ochtend. We sluiten af met 3 snoeken, 4 baarzen en 13 snoekbaarzen.

Tot in 2020! #LureFishinGuide
34 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com