Gevonden

Langzaam maar zeker beginnen de aantallen weer te komen. De dubbele cijfers komen makkelijk, maar het zijn tot nu toe voornamelijk snoekbaarsjes en snoeken (met soms een knappe ertussen). Alhoewel.... Ruud wist de laatste keer toch een mooie baars van rond de 40 van het ondiepe te plukken. Vandaag ga ik alleen op pad en omdat het weer warm wordt ga ik eerst eens een poging doen om baars te vangen. Op naar de Kil.


Mijn god wat is het nog koud. Ik ben echt dolblij dat ik vanmorgen toch maar een onderpak onder mijn kleren heb aangetrokken. De oostenwind blaast stevig over het koude water en mijn handen vallen er zowat af. Op de uitgekozen stek valt er nauwelijks te vissen. Het water stroomt keihard en hoewel ik bijna op de kant lig moet de elektro uit alle macht werken om zijn positie te houden. Als ik hier lang blijf liggen dan kan ik ook weer vroeg naar huis want dit houdt de accu geen uren vol. Ik werp een aantal keer en denk ook één keer een tik te voelen, maar heel zeker ben ik niet. Het kan ook een steen geweest zijn waar mijn worm tegenaan liep. Dan maar door naar de Moerdijk. Daar is het de afgelopen dagen lekker snoekbaarzen tikken geweest en misschien leidt het vangen van een visje me wat af van de kou.


Er zal ongetwijfeld vis liggen, maar ze hebben óf geen trek óf ik kan gewoon niet fatsoenlijk mijn aas gevist krijgen door de koude, want er gebeurt niets. Ik maak meerdere driften over normaal gesproken goede stekken, maar ook dit gaat hem niet worden vandaag. Door naar de Merwede dan maar. Twee dagen geleden (met Ruud) hebben we daar redelijk goed gevangen. Maar ook hier geeft de vis niet thuis. Het lijkt wel alsof ze er gewoonweg niet liggen. Het is gelukkig niet meer zo koud, maar na ruim twee en een half uur vissen wil ik onderhand wel eens een vis vangen. Of op zijn minst een aanbeet krijgen. Ik laat de snoekbaars maar even voor wat het is en gooi het ondiepe op. Even meen ik iets van weerstand te bespeuren en ik sla direct aan, maar er blijft niets plakken. Hmmmm. mijn worm is voor de helft weg, maar dat kan ook bij het werpen gebeurd zijn.Ik steek een verse pier op de haak, werp, haal twee keer in en 'pok'. Ditmaal geen twijfel en nu blijft hij wel 'plakken' als ik aansla. Eindelijk, een mooie baars van rond de 40 cm komt in de boot.
Kijk, dat geeft moed en ik blijf het ondiepe aanwerpen. Er gebeurt niets meer, maar het vist toch heel anders als je eindelijk iets gevangen hebt.


Ik ben alweer bijna anderhalf uur en diverse stekken verder opgeschoven als ik missla op een lichte aanbeet. Ik lig nu iets dieper, op ca. 7 meter, maar ik kan wel mooi het ondiepe aangooien en ook de worm strak langs het talud af slepen. De aanbeet brengt nieuwe hoop en ik blijf deze stek bewerken. Opnieuw sla ik mis op een aanbeet (iets harder dit keer), maar ik laat mijn aas toch nog paar keer tegen de bodem tikken en dan komt de herkansing.... hangen! En weer komt er een mooie baars boven.Mooi, nummer 2. Nu even volhouden hier. Helaas mis ik de eerstvolgende aanbeet, maar na een dik half uur doorvissen komt toch nummer 3 in de boot.Opnieuw zo rond de 40 cm (41 cm dit keer) en een mooi exemplaar.

En ze zijn nog niet op want de volgende 40'er komt eraan. En dit keer duurt het slechts een kwartiertje.Na deze vis komen er ook een paar kleinere in de boot, maar ook die vissen zijn met zo'n 30-35 cm zeer welkom.

Het is intussen 13:00 en de laatste 40'er baars van vandaag komt aan boord (hij tipt nét de 40 aan). Ik blijf nog een tijd doorgooien, maar er komen geen aanbeten meer.Het is intussen bijna half drie en ik wil de laatste uurtjes op de Amer gaan vissen. Ik smijt nog een keer het ondiepe op en hoewel de worm maar een centimeter of 50 kan vallen voordat hij op de grond valt voel ik hoe hij halverwege al wordt gegrepen. Ik ben nog bezig mijn lijn strak te draaien als ik hulp aan de andere kant krijg. Een mooie dikke snoek van ruim 70 cm sluit de baarzensessie af.Op de Amer lig ik wat meer uit de wind en nu voel ik eigenlijk pas dat het intussen best warm geworden. Ik ga er eens lekker bij zitten en drift verticalend in het zonnetje de rivier af.

"tik"..... ja, hangen...... een snoekbaarsje maakt er een grandslam van. Het is een gehavend exemplaar dat er desondanks gezond uitziet.Een nieuwe worm gaat naar onderen en het duur niet lang of vissoort nummer 4 komt in de boot...... een roofblei? een hyrbride? Ik gok op het laatste.
Baarzen komen er niet meer in de boot, maar ik mag nog een paar snoekbaarsjes, nog een snoek (alweer een 70'er) en nog een roofblei'tje vangen.


15 vissen, 4 verschillende soorten, een mooi serie baarzen... ik heb nu alweer zin in de volgende sessie.


Ook met de Corona maatregelen mag er nog gevist worden in Nederland. Op mijn boot is het perfect mogelijk om de minimale afstand van 1,5 meter te respecteren en met wormen kunnen we legaal alle roofvissen vangen. Boek nu een visdag voor maar € 260 (aas inclusief).

30 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com