Harken... domweg snoekbaarzen harken!

Die snoekbaarzen van laatst op het Hollands Diep...... dat smaakt gewoon naar meer. Ruud en ik zijn er dan ook heel snel uit bij het bespreken van de planning; we laten alle stekken op de Amer, Merwede, Brug en haven links liggen en knallen in één keer door naar het Hollands Diep. Nog voor half acht gaan de eerste pieren overboord. Het is zeer rustig op het water, op één karpervisser na die met zijn boot vlakbij de door ons uitgekozen stek ligt. Maar hij zit helemaal tegen de kant aan te vissen en wij willen het talud afvissen, dus onze lijnen komen in de verste verte niet bij elkaar in de buurt. Ik zet een drift in en in no time komen de eerste beten en ook de eerste vissen in de boot.


Prachtig gekleurde snoekbaars

Vroege snoekbaars

En nog een

Het is nog geen kwart voor acht en de eerste drie vissen liggen al in het 'mandje'. Het volgende half uurtje verloopt echter moeilijker. Niet dat de vis niet bijt, we missen ze gewoon wat te makkelijk. Toch vreemd, want de aanbeten zijn meestal knoeperhard.


Gelukkig blijft er af en toe ook een hangen

Als de beten zo makkelijk komen als vandaag, dan moet het natuurlijk een 'eitje' zijn om double hookups te vangen. Zodra een van ons een vis haakt is het zaak voor de ander om alle zeilen bij te zetten en een tweede te haken voordat de eerste onthaakt is. "Vis!", Ruud is een mooie snoekbaars aan het drillen en ik mis vrijwel gelijktijdig met Ruud zijn vangstkreet een aanbeet. Het was een redelijk stevige tik, maar ik vis toch geconcentreerd door in de hoop dat mijn worm er niet (of tenminste niet volledig) is afgevreten. Bam! vlak onder de boot volgt de tweede poging.... hangen. De eerste double van de dag is en een feit.


117 cm snoekbaars :)

Snoekbaarzen zoals we ze graag vangen

Het zal vandaag vooral snoekbaars zijn wat de klok slaat, maar nummer 9 is toch echt een baars...... -je..... baars-je, baarsje!


Ruud zijn baars....-je

Maar na dit intermezzo gaat de focus weer op het double-hooken. Bij de eerste twee vissen mislukt het nog, maar dan is het raak en mag ik met twee vissen op de foto.


Zo blij als een kind!

Bij de volgende beten gaat het mis bij het verzilveren van de tweede of het er 'aan' houden van de eerste. Of, de beet komt als nummer 1 net over boord wordt gekieperd. Maar de aanhouders winnen.. twee voor de prijs van een.


Two is a joy!

We hebben nu 17 vissen aan boord en het is nog geen 11 uur. De volgende vis is weer voor Ruud; ook hier was er kans op een double, maar ik los de vis jammer genoeg, nadat hij er toch even goed aan gezeten heeft.


Ruud met een grovere vis

Omdat Ruud een paar vissen bovenop het talud weet te verschalken, probeer ik het ook eens op anderhalve meter. Ik hoef maar twee slagen in te halen of de worm wordt vakkundig gegrepen door de derde soort van de dag.


Een boot grand slam

Sterke snoekbaars

Het is bijna middag als de teller de 20 vissen is gepasseerd en geheel volgens de voorspellingen (dat wel) begint de wind behoorlijk aan te trekken. We kiezen er voor om zo lang als de wind het toelaat nog een andere stek op het Hollands Diep te proberen en dan af te sluiten op de Amer.

En ook op stek nummer 2 is het meteen prijs. Ik anker de boot en Ruud probeert op de livescope de vissen te vangen die in grote getale onder de boot zijn komen liggen. Ik werp en als Ruud zijn eerste aanbeet mist, kan ik vrijwel direct daarna een vis haken.


En even later plukt Ruud er ook een met de livescope uit.


Op de livescope

De laatste goede snoekbaars van de dag is voor Ruud. Een donker exemplaar laat zich tijdens de drift verschalken.


Dark zander

De teller loopt uiteindelijk op naar 34 vissen, maar daar zitten geen fotomodellen meer tussen... of wacht..... eentje nog...... die maakt mijn grandslam compleet.


Grandslam..... -etje

Boek nu bij LURE FISHING GUIDE: een dag snoekbaarzen op het Hollands Diep voor 2 personen voor slechts € 250.

E-mail info@lurefishingguide.com of via het invulformulier op de homepage.

67 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com