In afwachting van betere tijden

Fijn die stormen..... vissen is er zo niet bij. Vorige week woensdag nog een dag met Dirk op pad geweest en toen was het eenvoudigweg genieten op het water. Het was bijna windstil, het zonnetje scheen... en toen we op snoek aan het gooien waren, was het bijna warm genoeg om de winterjas uit te trekken. De vis wilde die dag niet echt, maar we hadden genoeg te kletsen en af en toe kwam er toch een baars, snoekbaars of snoek in de boot dus who cares! En deze tussen neus en lippen door gedachte opmerking 'de vis wilde niet echt'..... die kwam mij zaterdag duur te staan. Toen wilde de vis niet, maar dan in het echt! En we waren nog wel zo vol goede moed begonnen.

Storm Chiara zou pas zondag losbarsten dus Staf en ik hadden nog precies één goede dag om eens lekker te vissen. Het water zag wel erg bruinig, er stond ook vrij veel stroming op en in de Biesbosch zou later blijken stond het waterpeil heel laag (ik denk minimaal 50 cm lager dan woensdag), maar we lieten ons door dit alles niet uit het veld slaan. En eerlijk gezegd geloof ik ook niet dat deze omstandigheden er nu heel veel mee te maken hebben gehad, want er zijn ongetwijfeld mensen die de vis wel hebben gevonden, alleen wij helaas niet. Maar dan ook echt niet. Niet op ondiepe plateaus, niet in het diepe open water van het Hollands Diep, niet in de stroming net naast de vaargeul, niet in rietkragen van de Biesbosch, niet in diepe kuilen. Géén tikje hebben Staf en ik mogen bijschrijven. Gelukkig hebben we ons goede humeur niet laten verpesten en hebben we toch een fijne dag gehad, maar enigszins teleurgesteld waren we natuurlijk wel. Binnenkort volgt dan ook de herkansing.

Bij mij volgt er op zo'n taaie dag de bijna onbedwingbare drang voor revanche, maar ja..... dat is een beetje moeilijk zo....Het beeld dat de Windfinder hierboven geeft, nodigt vandaag opnieuw niet uit om te gaan vissen. En ook het komend weekeinde kan ik gevoegelijk vergeten zo te zien.


Het is niet anders. Ik moet me voorlopig maar bezighouden met hengels poetsen, onderlijnen maken en mijn tackleboxen in orde maken.... ik kan niet wachten tot het water er weer zo bijligt.....
12 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com