Jumbo baarzen

Opnieuw een waar baarzenfestijn, slechts 2 dagen na onze vorige superdag.

We starten vandaag op een stek die we eerder bewust met rust gelaten hadden. En niet voor niets, want al binnen 10 minuten haakt Ruud de eerste 45+ vis, 47 cm schoon op het meetlint.


De volgende vissen die ik haak zijn lang zo groot niet, maar we zijn blij met iedere vis in de boot.


Helaas blijft het gehoopte baarzenfestijn (nog) uit, want na een vis of 4 valt het helemaal stil. We proberen verschillende technieken, maar de baarzen laten zich niet meer zien. Alleen (kleine) snoekbaarsjes zijn nog wel tot bijten te verleiden. We gaan op zoek naar andere baarsplekken, maar als de baars er al ligt dan vreten ze in ieder geval niet. Anderzijds plussen we er wel nog een snoek (grandslam) en een roofblei (wat we nu maar een carré noemen) erbij.Van de baarzen geen spoor meer. We overleggen even, maar dat is eigenlijk meer voor de vorm, want we willen allebei verkassen. Op de volgende stek gaat Ruud vervolgens helemaal los, voornamelijk baarzen, maar ook een paar snoekbaarzen zijn de klos, terwijl ik alles mis, los of vast komt te zitten.


Het wordt zelfs zo erg dat ik op een gegeven moment gruwelijk de ziekte in krijg. Ik krijg werkelijk niets voor elkaar. Als ook bij Ruud de beten stilvallen wordt het (gelukkig!) tijd om te verkassen. Misschien dat ik op andere stekken ook wat voor elkaar krijg. Jammer genoeg valt dat nog wat tegen. Ruud vangt regelmatig door en ik haak een fatsoenlijke snoekbaars, maar ben te chagrijnig om die op de foto te zetten. Weer een stek verder is het opnieuw Ruud die flink aan het vangen slaat.


En ook de volgende vis is voor Ruud, en het is een echte dikke. Nog terwijl Ruud aan het drillen is haak ik er ook een en daarmee lijkt voor mij eindelijk ook weer de ban gebroken.


Die vis van Ruud benadert opnieuw de 50, maar net als eergisteren blijft het bij benaderen..... het is echter wel close.

En terwijl ik dit verslag schrijf ben ik de foto's van woensdag en vrijdag eens goed gaan vergelijken.Het is namelijk niet zo raar dat deze vis ook de vijftig net niet haalt, het is dezelfde vis!

Waar deze vis vorige keer het slot van de vangsten inluidde, lijkt het nu wel of hij het startschot gegeven heeft. Ineens is werkelijk alles prijs. We maken zelfs geen foto's meer, hoewel het toch echt kneiters van vissen betreft variërend van 40-45 cm. Alleen als ik een 45+'er vang mag die ook nog even op de foto.Het is genieten een ongelofelijk baarzenfestijn en hoewel de beet er nog niet uit is, besluiten we toch terug te gaan varen om nog wat tijd over te houden voor een paar stekken op de terugweg.


Opnieuw is het Ruud die vrijwel direct met zijn neus in de boter valt. Hij vangt snel een dikke baars en mist er ook een paar.


Ik moet (Corona indachtig) van achter uit de boot over Ruud heen werpen om de plek aan te kunnen gooien waar ze blijkbaar liggen, maar dan is het ook meteen prijs. Ruud kan weer met twee jumbo baarzen op de foto.


De volgende bom mag ik weer landen en dan moet het mooiste moment van de dag nog komen.


Als Ruud een dikke vis aan het drillen is, probeer ik al doorvissend het net aan te geven zodat Ruud zijn vis kan scheppen. Terwijl ik al het net vasthoud en Ruud met de steel bestook (en hij zijn vis onder controle probeert te houden), krijg ik een enorme beuk op mijn hengel. Niet veel later liggen de hoogtepunten van de dag in het net.


Twee droomvissen bij elkaar.Het is tijd.... de dag is om en we moeten naar huis. Maar we doen nog één worpje... om te kijken of we nog één visje kunnen vangen.....


Zo zie je maar.... we kunnen ook kleintjes vangen! :)


51 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com