Ons nieuwe kunstaas testen... #savagegear

Het is vrijdagmiddag en er verschijnt een berichtje van Dimitri op WhatsApp: "Ik ben maandag onverwachts vrij van het werk..? 😉"

Hier solliciteert iemand duidelijk naar een dagje vissen en dan ben je bij mij aan het goede adres. Snel Ruud gevraagd of hij het erg zou vinden om niet alleen dinsdag maar ook maandag te gaan vissen, en, omdat Ruud de kwaadste niet is, rijden we maandagochtend gedrieën in de vrieskou naar de zandmeren. We zijn de enige idioten deze ochtend aan de helling en blijken ook de rest van de dag de enige gekken te zijn die zich op het water begeven. Het is koud en het waait toch wel erg hard. Ik ben de hele dag meer met de boot aan het vechten dan dat ik werkelijk aan vissen toekomen, maar met Ruud en Dimitri op de boot is een hoop flauwekul verzekerd en dat maakt dat er op zo'n visdag veel te lachen valt, vis of geen vis.


Omdat Lured (onze hofleverancier) het voor elkaar heeft gekregen dat Ruud en ik voor de Predator Tour en voor de Luremasters door Savage Gear gesponsord gaan worden, hebben we een berg shads gekregen om vast eens mee te gaan oefenen.


We beginnen in het haventje meteen naast de trailerhelling omdat we daar lekker beschut liggen. Het doel vandaag is grote baars en gezien de omstandigheden zijn we eigenlijk al blij als we er Ă©Ă©n zouden kunnen vangen.


Er gebeurt lang niets, maar dan krijgt Ruud een knoertharde aanbeet en daar is al meteen de eerste baars. Een prachtig gebouwde en mooi gekleurde baars van 45 cm.En hoewel ons dit natuurlijk heel veel moed geeft en we fanatiek doorvissen geeft de rest van de baarzen niet thuis. Ruud weet nog wel op onnavolgbare wijze ze lijn door midden te gooien, dus dan is het tijd voor koffie en knopen.


En ook na de koffie hebben de baarzen er geen zin meer in dus we kiezen het ruime sop en gaan op een andere plas kijken of de baarzen daar hongeriger zijn. Dimitri neemt hierbij trouwens geen risico... als het gaat sneeuwen kan hij meteen gaan skiën.


Na een kwartiertje varen beginnen we op de nieuwe plas. We nemen eerst even de ingang mee om te kijken of we een snoekbaarsje kunnen vangen. Ik probeer de boot langs een randje van ongeveer 7 meter diepte te laten driften, maar het valt niet mee om de juiste snelheid te vinden. Toch is de snelheid blijkbaar niet verkeerd want opnieuw is het Ruud die een aanbeet krijgt. Geen echt goede aanbeet, maar meer alsof de shad even wordt tegengehouden. Het is wel een echt goede vis, want de vis bokt en bonkt en vecht voor wat hij waard is. Als de vis ook nog runs begint te maken denken we zelfs even aan een snoek, maar het is toch een snoekbaars die door Dimitri vakkundig genet wordt.Het is ook meteen de eerste vis op een Savage Gear shad; die 'doen' het dus!

Het is alleen wel jammer dat het verder een extreem taaie dag blijkt voor wat het vissen betreft. De hele dag gebeurt er namelijk helemaal niets meer. Dimitri en ik krijgen uiteindelijk gezamenlijk naar boven afgerond precies NUL aanbeten. Daar staat dan wel tegenover dat we ook helemaal niets hebben misgeslagen. En Ruud heeft met zijn twee aanbeten ook mooi twee keer prijs gehad.


Hoe dan ook, het was weer gezellig, we hebben ons nieuwe merk aan een test kunnen onderwerpen en Ruud en ik hebben voor morgen weer een dag op het programma staan en dan belooft het weer in ieder geval beterschap (en de vissen ook, zoals zal blijken in het volgende blog).
100 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle BeitrÀge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

​

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

​

info@lurefishingguide.com

​