Operatie snoekbaars

Aktualisiert: 20. Mai 2020

April was de baarzenmaand en net als vorig jaar zien we de activiteit van de baars begin mei toch duidelijk afnemen. Waar we over de hele maand april gemiddeld ruim 18 baarzen per dag vangen is dit sinds de eerste sessies in mei gedaald naar gemiddeld 11 baarzen.

Ik heb nog een klant die morgen specifiek voor de baars komt en dus kiezen we ervoor om de baarsstekken met rust te laten en ons te richten op snoekbaars op het Hollands Diep. Er staat ook nauwelijks wind en dat maakt het vissen op het open water ook altijd lekker aangenaam.


De eerste stek die we aandoen is echter toch een baarsstek. Dimitri heeft ons deze stek aangeraden als ultieme winter-baars-vangstgarantie-knaller, maar wie weet is het in het voorjaar ook baarzen harken. Ik begin met een Carolina rig en we proberen de perspective mode uit van de Livescope. Geen van beide werkt. Ik krijg nul actie op mijn rig en ook de livescope werkt voor geen meter mee. Eigenlijk blijven we de hele dag kloten met de instellingen en weet ik het probleem pas de volgende dag op te lossen (althans zo lijkt het) door het ding een keer te resetten.


Toch duurt het niet lang of Ruud kondigt een vis aan. Hij twijfelt eerst nog of hij door de planten aan het harken is, maar dat is absoluut niet het geval.Half negen en de stek van Dimitri lijkt zich al meteen te bewijzen. Als we hier meer van deze jongens kunnen vangen dan kom ik morgen met Niels terug.

Alleen zijn er niet meer hongerige baarzen want na deze vis volgt er niets meer.

Het duurt twee uur en twee stekken voordat we opnieuw vis vangen. In een uurtje tijd komen er een baarsje en enkele snoekbaarzen in de boot en missen we beiden enkele aanbeten.Na een uurtje is de beet er wel uit. Het begint warm te worden en de echte concentratie is er niet. Noch bij Ruud, noch bij mij. Een goed moment om eens wat stekken verder weg uit te proberen. We varen richting Willemstad en gaan daar aan het werpen. Heel diep (>15 meter) zien we wel vis staan, maar waar wij aan het vissen gaan (ca. 7 meter) staat er helemaal niets en er gebeurt ook niets. Ik zet mijn hengel aan de kant en terwijl de boot langs de kant drift geniet ik van het zonnetje. Ik heb alleen net een mooie verse pier aan mijn haak geprikt en die gaat natuurlijk uitdrogen in de zon.... zonde! Ik leg mijn hengel op mijn schoot en laat de pier een klein metertje in het water zakken zodat hij mooi vers blijft.

Ruud is wat aan het werpen en terwijl ik om me heen kijk maakt mijn hengel ineens een bokkesprong. Vis! Een mooie snoekbaars is mijn worm vlak onder de boot komen ophalen.
Als deze weer zwemt driften we verder. Ruud blijft de kanten uitgooien en ik zet een dropshothengel uit zodat ik even mijn lijn van mijn andere hengel over kan spoelen. Ik heb namelijk de verkeerde spoel op mijn molen zitten (een exage ipv een stradic) en waarschijnlijk kan het geen kwaad, maar het stoort me en dus spoel ik de lijn even over en ik knoop er een nieuwe onderlijn aan. Daar ga ik nog spijt van krijgen....

Een kwartiertje later is het prijs voor Ruud. Vlak bij de kant wordt zijn jigkop keihard gegrepen. Opnieuw komt er een mooi exemplaar in de boot.


Ik hijs me uit mijn stoel en ga net als Ruud de kanten uitgooien. In mijn ooghoek zie ik dat de top van mijn dropshothengel beweegt en een blik op de dieptemeter geeft aan dat het geen bodem kan zijn. Vis.... vlug gooi ik mijn andere hengel aan de kant en weer kunnen we een mooie vis drillen.


We werpen door en eerst mis ik nog een vis, maar kort daarna haak ik hem wel en weer is het een goede vis. De vis biedt stevig weerstand en als hij bijna bij de boot is.... pats!...... de knoop waarmee ik de leader aan de hoofdlijn heb bevestigd begeeft het. Of eigenlijk schiet de leader uit de wikkelingen. Godgloeiende##$#@##*****&$**!!!!! Wat een frotter! Het hoort erbij en eens in de zoveel tijd overkomt iedereen wel eens een keer zoiets, maar ik kan er maar slecht tegen.


Met een nieuwe en nu wel goedgeknoopte onderlijn vissen we verder, maar er komen geen grote vissen meer af. Ruud verzilvert nog een aanbeet en dan gaan we verder. We willen nog twee stekken aandoen voor we terug gaan varen.

Op de eerstvolgende stek maken we vooral ruzie met de livescope en als ook de batterij nog leeg is varen we verder zonder ook maar een worp gemaakt te hebben. We hebben nog een half uurtje op de laatste stek.


Werpend willen ze niet, maar verticalend/ slepend komen er al nog een paar mooie afsluiters in de boot.Boek nu een dag snoekbaarzen op het Hollands Diep voor maar € 250, max. 2 personen: stuur een mailtje naar info@lurefishingguide.com of via het invulformulier op de homepagina.65 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com