Regen, wind en baars

Iedere keer als ik met collega visgids Johan meega vertel ik hem over de successen die we vorig jaar met het vissen met een wormpje behaalden. Daarom stapt Johan dan ook bij mij op om te kijken wat er waar is van al die verhalen.


Het weer zit in ieder geval niet mee. Van zodra we in de boot stappen begint het te regenen en het regent ook de hele ochtend flink door. Daarnaast valt de wind nu nog mee, maar die zal later flink aantrekken... oftewel, we kunnen aan de bak.


Ik vaar vlug naar een stek die zolang de wind niet al te sterk is nog te bevissen is en succes blijft niet lang uit. Johan begint met verticalen en ik smijt een worm vlak naast de krib. Ik draai twee slagen aan mijn molen en een korte felle ruk verraadt de eerste vis. Een roofblei-tje om de dag mee af te trappen. Twee worpen later is het alweer prijs en dit keer komt er een baarsje in de boot. Ook deze vis komt bijna van op de krib vandaan. Johan verruilt zijn verticaalstok voor een stok waarmee je wat lekkerder kunt werpen en samen gooien we de krib aan. Opnieuw ben ik het die beet krijg, namelijk een snoekbaarsje dat zich vlak voor de boot op de worm stort. Net als we denken dat dit een waar vreetfestijn gaat worden, houdt het op en gebeurt er niets meer. Na een uurtje verkassen we naar de volgende stek een stukje stroomopwaarts en daar pakt Johan op zijn eerste worp direct een snoekbaarsje. En ook hier luidt het snoekbaarsje direct het einde van de vangsten op deze stek in. We vissen de stek serieus af, maar de vis geeft niet thuis. Net als we het op willen geven haak ik op de valreep toch nog een vis. Het lijkt een serieuze snoekbaars die zich maar met moeite en hevig bonked in de richting van de boot laat geleiden. Jammer genoeg zullen we nooit weten hoe groot ie was, want na enige tijd valt ineens de spanning van de lijn en is de vis vertrokken. Wij vertrekken ook en wel op naar een andere stek op een andere rivier. Nieuwe ronden, nieuw geluk!


Op deze derde stek van de dag lukt het ons dan om eindelijk een vis te vangen die we fotowaardig vinden. Nog altijd geen monster, maar deze baars geeft in ieder geval leuk partij.


De stroming is sterk en we vangen ook wel vis, maar echt makkelijk is het niet. Na een uurtje of anderhalf wil ik dan ook doorvaren om te kijken of ze op een andere plek wat gretiger zijn.


In eerste instantie lijkt het daar niet echt op. Johan is opnieuw aan het verticalen geslagen en ik heb een dropshot gemonteerd.

Terwijl ik de dropshot onder de boot doortrek, bestudeer ik de livescope en die laat behoorlijk wat vis zien. "Bam", een felle ruk wordt door mij beantwoord door krachtig de haak te zetten.


Als de snoekbaars weer zwemt begin ik met de dropshot rondom de boot te vissen wat vrijwel direct resulteert in een paar goede aanbeten die ik jammer genoeg missla. Omdat er verticalend bij Johan niets gebeurt, schakelt hij ook over op een dropshot en dan begint het ineens te lopen.


Ik verplaats de boot telkens een metertje vooruit, naar links, weer achteruit en we zien de vissen op de livescope zich op ons aas werpen. Het is nog net geen takelen, maar de teller begint nu aardig op te lopen.
Als de beet er een beetje uit lijkt, kiezen we nog een voorlaatste stek uit waar ik hoop op wat grotere exemplaren.

De livescope laat veel vis zien, maar ze laten zich niet makkelijk tot bijten verleiden. Uiteindelijk weet Johan de grootste baars van de dag toch daar over de streep te trekken.


Op de terugweg pikken we nog een paar vissen op en het is alweer een uur of vijf als we terug zijn bij de trailerhelling. Wat vliegt een visdag toch altijd weer voorbij. Zeker als je in goed gezelschap bent en de vis ook nog eens meewerkt.

We sluiten de dag af met 27 vissen en kijken alweer uit naar de volgende keer dat we samen op stap kunnen, maar dan weer gewoon met kunstaas.38 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com