Snoekbaarzen, maar geen baars....

Het doel was grote baarzen dus dat betekent: stenen kantjes aangooien tot je een ons weegt.

Ik verticaal en mis een stel aanbeten en Matthias werpt onvermoeibaar naar de kant. Het duurt een poos voordat er een vis blijft hangen. Precies zoals het hoort; op ongeveer een meter water, vlak voor de stenen, wordt de #savagegear #cannibalshad gepakt. Een lichte aanbeet, veel weerstand..... geen baars, maar een pracht van een snoekbaars van 77 cm.

Het bevissen van de kantjes en het afwisselend werpen en het talud op en af verticalen levert regelmatig vis op.
Tegen het middaguur lijkt Matthias eindelijk zijn beloning te krijgen. Hij heeft er een baars aan en Christina staat klaar met het net. Ik haal mijn lijn in en zet de boot op 'anker' zodat de vis goed geland kan worden, maar als ik me naar het water draai zie ik nog net hoe een forse baars van tegen de 40 cm zich net buiten bereik van het net van de haak ontdoet en weer terug de diepte in schiet. Hoewel Matthias zich niet laat kennen en blijft doorgooien laten er zich verder geen baarzen meer zien.

We besluiten het te gaan proberen bij de Moerdijkbrug in de hoop dat er daar misschien nog een baars te foppen valt.

Bij de Moerdijk laten de vissen zich werpend niet meer vangen, maar verticalend klappen ze met grof geweld op onze shads. We vissen met een #savagegear Fat T-tail Minnow en die lusten ze wel.

Uiteindelijk blijft het bij snoekbaarzen en een snoek, dus de baarzen houdt Matthias tegoed voor een volgende keer.41 Ansichten0 Kommentare

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

2020 pike

Lure Fishing Guide

KvK 81528825 - BTW NL 8621.27.178.B.01

info@lurefishingguide.com